Προκήρυξη Προγράμματος «Ιατρικές πράξεις: Νομικά και Ηθικά ζητήματα (Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής)»

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

 «Ιατρικές πράξεις: Νομικά και Ηθικά ζητήματα (Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής)»

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ, του ΑΠΘ, η Νομική Σχολή, και ειδικότερα το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής που λειτουργεί στη Σχολή, οργανώνει, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής επιμορφωτικά σεμινάρια με γενικό τίτλο: «Ιατρικές πράξεις: Νομικά και Ηθικά ζητήματα (Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής)».

Πρόκειται για έντεκα σεμινάρια, δύο ωρών το καθένα, που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων, όπως οι σχέσεις ασθενούς/ιατρού, η ανθρώπινη αναπαραγωγή, οι εφαρμογές της γενετικής, οι κλινικές μελέτες φαρμάκων, η ευθανασία, η «βελτίωση» φυσικών και νοητικών ικανοτήτων κ.λπ.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει 11 εισηγήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δεκαπενθήμερη βάση, από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2018, στην έδρα της Επιτροπής (Αθήνα) και, ταυτόχρονα, σε ειδική αίθουσα τηλεδιασκέψεων του ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη). Οι συναντήσεις είναι δίωρες, ημέρα Πέμπτη και ώρες 12.00-14.00. Στο τέλος κάθε εισήγησης θα ακολουθεί ελεύθερη συζήτηση, με βάση και σχετικό βιβλιογραφικό υλικό που διανέμεται προ των συναντήσεων στους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες, εφόσον το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα εκπόνησης εργασιών εμβάθυνσης σε θέματα της Βιοηθικής. Οι εργασίες θα παρουσιασθούν στις δύο τελευταίες συναντήσεις του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 80 ευρώ, το οποίο καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες εφάπαξ, το Μάρτιο 2018.

Μετά την ολοκλήρωση του Κύκλου, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης (στην οποία θα μνημονεύεται και η εκπόνηση εργασίας, από όσους το επιλέξουν), με προϋπόθεση την ελάχιστη παρουσία σε 10 συναντήσεις.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  1. Ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο (εδώ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Μαρία Μηλαπίδου, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο, τηλ. επικοινωνίας 6946890803, mimmaki@gmail.com, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

     Ο Αν. Πρόεδρος του Συμβουλίου                                                H Επιστημονικά Υπεύθυνη

               ΚΕΔΙΒΙΜ                                                                         του Προγράμματος

        καθηγητής  Σ. Bες                                                   καθηγήτρια Ε. Συμεωνίδου-Καστανίδου